Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans

Grön lera

Naturlig och Anti-aging

Lera är en uråldrig substans, en av jordytans primära beståndsdelar. Argitals gröna lera bär på vitala krafter och varm solenergi som den absorberar under sommarens torrperiod.
Tack vare den unika koncentrationen av vitala krafter i Argitals gröna lera kan du ge kroppen möjligheten att hitta sin ursprungskraft och vitalitet och hjälpa den att motverka diverse ålderstecken.


Läs mer om grön lera nedanför produkterna!


Lera med urkrafter


Argitals gröna lera är mjuk, följsam och krämig. Den ger en naturlig anti-aging-effekt genom att skydda, modellera, återställa, stimulera och hjälpa huden att hålla sig ung tack vare lerans inkapslade solenergi och alla naturliga kraftfulla ämnen den består av.


Det är en marin lera, rik på mineralsalter och naturliga spårämnen, som utvinns från en sänka belägen på Siciliens allra sydligaste spets; en orörd, solig och blåsig plats nära Medelhavets kust.


Argitals gröna lera skyddar huden genom att absorbera stress och fria radikaler, och gör den sammetslen, mjuk och elastisk. Kiseln i leran hjälper till att sakta ner åldrandeprocessen.


En unik lera


Leran utvinns och torkas under sommaren, när solens krafter är som starkast och mest intensiva. Den kan användas i upp till ett år efter utvinning. Den imponerande mängden solljus och värme som leran absorberar under sommaren gör att leran är sprängfylld med fenomenala krafter.


Den gröna leran i Argitals sänka är mellan 6-16 miljoner år gammal och bildades under en mycket händelserik geologisk period. Den välgörande kraft som leran bevarat under denna långa tid drar vi nytta av i våra tandkrämer, schampon, masker och badpulver etc.


Den innehåller tvåvärt järn, ett ungt och effektivt järn som ger leran dess grönturkosa färg, vilket skiljer den från leror med prevalens av trevärt järn som har en rödaktig färg.


När den gröna leran emulgeras med vatten utvecklas en vacker grön kräm, som är klar och kompakt. När den kommer i kontakt med huden ger den en unik känsla av välbefinnande.


Kemiska och mineralogiska egenskaper hos Argtals grön lera


 Argitals gröna lera är full av spårämnen.


Huvudsakliga lermineraler: kvarts, kalcit, dolomit, kaolinit, illit, plagioklas, hematit.