Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans

Om oss

Välkommen till EkoSì webbutik som vill göra det enkelt för dig att välja naturliga, ekologiska, veganska och hållbara produkter samtidigt som du värnar om vår natur. Vi tar hand om din skönhet på ett naturligt och hållbart sätt

Hos oss hittar du ett stort urval av produkter med hög kvalité som hjälper din kropp att må bra både på insidan och utsidan.

Vilka är vi?

EkoSì AB är ett italiensk-svenskt familjeföretag som brinner för naturliga och ekologiska produkter och vill inspirera både privatpersoner och företag att leva mer hållbart.

Företagets grundare Alessandra har arbetat med ekologiska och hållbara kroppsvårdsprodukter sedan 2012, och det var hennes stora passion för naturliga produkter som fick henne att till slut starta EkoSì. Hon har bl.a. arbetat som marknadsansvarig för Argital, ett italienskt företag som tillverkar naturliga och ekologiska hudvårdsprodukter, och varit deras konsult och agenturansvarig för hela Skandinavien. Efter uppstarten av EkoSì började hon samarbeta med olika distributörer i Danmark och Sverige, och 2021 öppnades sedan webbutiken där vi säljer Argitals produkter och även ger kunderna rådgivning.

Vad erbjuder vi våra kunder?

Vi erbjuder endast kvalitetsprodukter som alltid är naturliga eller ekologiska, och alltid fria från kemikalier, parfym, konserveringsmedel och färgämnen.

Alla produkter som finns på vår hemsida är certifierade av internationella certifieringsorgan för att hålla en god kvalité och ge en större garanti till kunden.

Vi granskar och produkttestar alla varumärken noga och ser till att de uppfyller de högsta standarderna gällande kvalitet och säkerhet innan vi tar in dem till försäljning.

Hur föddes idén till EkoSì?

Namnet EkoSì består av två ord: ”eko” och ”si”.

”Eko” står för ”ekologisk”, eftersom alla produkter på vår hemsida är naturliga, ekologiska eller hållbara.

”Si” står för Sverige och Italien, då produkterna är tillverkade både i Sverige och Italien, men ”si” betyder även ”ja” på italienska, ett positivt ord som rimmar väl med värderingarna som EkoSì står för: ja till välbefinnande, ja till skönhet, ja till respekt för naturen och viljan att leva i harmoni med Moder Jord.

Loggan är inspirerad av Venus rörelser runt solen, dessa kärleksrörelser vars mönster liknar julrosen, blomman som slår ut under årets kallaste månader, vilket påminner om att EkoSì såg dagens ljus i mörkaste december.

EkoSì föddes alltså likt julrosen mitt i vintern, det år då våra liv omkullkastades av en pandemi som fick oss att inse att man inte ska ta något för givet, men som framför allt påminde oss om att lyckan finns i det enkla, som en kram eller en promenad i naturen.

EkoSì vill representera denna pånyttfödelse och hylla ljuset, kärleken och hoppet, med tron på att alla kan nå välbefinnande och skönhet på insidan såväl som på utsidan, om vi lär oss att bevara vår inre kraft. Detta gör vi genom att välja en hälsosam livsstil och ekologiska kroppsvårdsprodukter som värnar om både vår egen skönhet och den som finns överallt på vår planet.

Varför är det viktig att välja ekologiska kroppsvårdsprodukter?

Idag är vi mer medvetna än någonsin om att vi måste ta ansvar för att bevara miljön, leva på ett mer hållbart sätt och konsumera mer ekologiska produkter.

Ekologisk kosmetika hjälper miljön eftersom färre giftiga ämnen släpps ut i naturen. Endast naturliga råvaror används för att tillverka en ekologisk produkt, vilket bl.a. motverkar ökenspridningen på planeten och framförallt bidrar till en bättre livsmiljö för människor och djur.

Att vi åldras är inget vi kan komma ifrån, men en osund livsstil, dålig kost och kemiska kroppsvårdsprodukter kan påskynda denna åldrandeprocess.

Om livsstilen, kosten och produkterna vi använder är hälsosamma, naturliga och balanserade, bromsas åldrandeprocessen men framförallt åldras du på ett hälsosamt sätt både fysiskt och mentalt. Du kommer att tänka mer positivt och du kommer att ha mycket mer energi, vilket även människor omkring dig kommer märka av. Att använda ekologiska kroppsvårdsprodukter är ett bra val för både dig och för din omgivning.